تحولات لبنان و فلسطین

در حالی که مرزهای زمینی به عراق بازگشایی شده است، اما فقط زائران در قالب کاروان سازمان حج و زیارت امکان تردد از مرزهای زمینی را دارند و سفرهای انفرادی یا گروهی خارج از چارچوب سازمان حج و زیارت از طریق مرز زمینی ممنوع است.

چرا سفر زمینی عتبات فقط برای کاروان‌ها ممکن است؟

به گزارش قدس آنلاین، پس از باز شدن مرزهای زمینی برای کاروان‌های عتبات بدون نیاز به اخذ ویزا، بسیاری از مخاطبان سامانه فارس من خواستار برقراری سفرهای انفرادی به عتبات به صورت زمینی شده‌اند تا بتوانند با هزینه کمتری به زیارت امام حسین علیه السلام مشرق شوند.

سفر زمینی به عتبات پس از ۲۸ ماه تعطیلی، برقرار شده است. البته بر اساس توافق صورت گرفته با دولت عراق، اعزام زائران به عراق از طریق مرزهای زمینی به صورت کاروان‌های زیر نظر سازمان حج و زیارت انجام می‌شود و اسامی زائران در مرز به تأیید رسیده و افراد در قالب کاروان امکان عبور از مرز شلمچه و مهران را دارند. بر همین اساس، هیچ زائری به صورت انفرادی یا حتی در قالب کاروان‌های غیرمجاز امکان تردد از مرزهای زمینی را ندارد.

چرا سفر زمینی عتبات فقط برای کاروان‌هاست؟

این اقدام به منظور کاهش مشکلات زائران ایرانی در عراق انجام شده و حتی حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت در این باره می‌گوید: با تلاش صورت گرفته، مرز مهران و شلمچه به روی زائران باز شده است که البته فقط افراد با کاروان زیر نظر سازمان حج و زیارت امکان سفر زمینی به عتبات دارند. 

وی هدف از این اقدام را جلوگیری از سودجویی برخی افراد از زائران عتبات عنوان می‌کند و می‌افزاید: در سال‌های گذشته بسیاری از افراد با راه‌اندازی کاروان غیرمجاز، مشکلات بسیاری را برای زائران حسینی ایجاد کردند و علاوه بر در خطر افتادن جان و مال ایرانیان، موجب تهدید امنیت ملی شدند. بر همین اساس، ما در حال حاضر سفرهای زمینی به عراق را طوری ساماندهی کرده‌ایم که فقط زائران در قالب کاروان رسمی امکان سفر زمینی به عتبات را داشته باشند.

سازمان حج و زیارت تعهدی نسبت به اعزام‌های غیرقانونی ندارد

البته سال‌های گذشته که مرز زمینی روی همه باز بود و افراد با دریافت ویزا امکان تشرف به عراق را داشتند. برخی از کاروان‌های غیرمجاز موجب شده بودند تا زائران در عراق در بلاتکلیفی قرار گیرند و حتی برخی مدیران کاروان‌های غیرمجاز زائران را بدون پول رها کرده بودند و آنها هم با مراجعه به سفارت ایران در عراق موضوع را مطرح کرده و از سازمان حج و زیارت توقع پیگیری داشتند. این امر در حالی است که سازمان حج و زیارت هیچ تعهدی نسبت به اعزام‌های غیرقانونی ندارد.

سفر انفرادی به عتبات فقط به صورت هوایی ممکن است

بر همین اساس، سازمان حج و زیارت تصمیم گرفت که سفرهای زیارتی به عتبات را ساماندهی و از سفرهای غیرمجاز از طریق مرزهای زمینی جلوگیری کند. با این وجود، هم‌اکنون سفرهای هوایی عتبات به صورت انفرادی و حتی همراه با کاروان‌های غیرمجاز بدون نیاز به ویزا برقرار است و روزانه بیش از پنج پرواز از فرودگاه امام خمینی (ره) به نجف اشرف انجام می‌شود.حتی سایر ایستگاه‌های پروازی همچون خراسان رضوی، یزد، اصفهان، تبریز، کرمان و ساری نیز همچنان در طول هفته به عراق پرواز دارند و زائران می‌توانند برای زیارت کربلا از طریق هوایی اقدام کنند. 

چگونه به صورت زمینی به عتبات سفر کنیم؟

البته با توجه به بالا بودن هزینه‌های پرواز عتبات، بسیاری از مشتاقان زیارت عتبات، در انتظار بازگشایی مرزها و برقراری سفر زمینی به عتبات بودند که در نهایت، مرز مهران و شلمچه بازگشایی شد و زائران می‌توانند با مراجعه به ۲ هزار و ۵۰۰ دفتر زیارتی در کشور برای سفر زمینی عتبات تا نیمه شهریورماه اقدام کنند.

علاوه بر این در آستانه عرفه بسیاری از مشتاقان زیارت امام حسین علیه‌السلام قصد تشرف به عتبات را دارند و می‌خواهند که به صورت انفرادی یا گروهی با هزینه مناسب عازم عراق شوند. اما به گفته مسؤولان مرزی کشور، هیچ اعزامی به صورت انفرادی از مرزهای زمینی انجام نمی‌شود و فقط باید اسامی کاروان‌ها از سوی سازمان حج و زیارت به تأیید برسد.

هیچ زائری، خارج از چارچوب سازمان حج و زیارت امکان سفر زمینی عتبات ندارد

سیدمجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور نیز می‌گوید: با برنامه‌ریزی انجام شده امکان تردد زائران خارج از چارچوب کاروان زیر نظر سازمان حج و زیارت از مرزهای زمینی وجود ندارد و هیچ زائری به صورت انفرادی یا گروهی بدون داشتن مجوز از سوی سازمان حج و زیارت نمی‌تواند از مرزها عبور کند و در صورت مشاهده تخلف، با افراد خاطی برخورد می‌کنیم.

وی با اشاره به مشکلات سفرهای غیرقانونی به عراق از طریق مرزهای زمینی می‌افزاید: در سال‌های گذشته ورود غیرقانونی به عراق مشکلاتی را به ما تحمیل کرد که اکنون با لغو ویزای زمینی عراق، سفرهای زمینی برای کاروان‌ها بر اساس دستورالعمل و محدودیت‌هایی انجام می‌شود. تلاش ما حفظ سلامت و امنیت مردم و به ویژه زائران امام حسین علیه‌السلام است. البته افرادی که به صورت هوایی عازم عتبات شده‌اند، می‌توانند از مرزهای زمینی به کشور بازگردند و منعی در این باره برای زائران وجود ندارد.

پیش‌بینی بسته‌های زیارتی متنوع برای سفر عتبات

همچنین سازمان حج و زیارت در نظر دارد به منظور کاهش هزینه‌ها و اعزام حداکثری زائران با هر توان مالی و سلیقه، بسته‌های زیارتی متنوعی را در نظر بگیرد تا افراد بتوانند بسته مورد نظر را انتخاب و با کاروان‌های زیارتی و حتی کوچک عازم عراق شوند. البته قرار بود این بسته‌های زیارتی از سال گذشته اجرایی شود و حتی سیدصادق حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت به ارائه بسته‌های زیارتی ارزان و آسان اشاره کرد. اما این امر هنوز عملیاتی نشده و اعزام‌ها با شیوه نوین و از طریق دفاتر استان‌ها با همان بسته زیارتی قبلی (یک هفته‌ای) در حال اجرا است.

علاوه بر این، به منظور ساماندهی کاروان‌های غیرمجاز عتبات، کاروان‌های غیرمجاز یا حتی افرادی که توانایی اعزام زائران را دارند، می‌توانند به اداره حج و زیارت استان‌ها مراجعه کرده و با استانداردهای حج و زیارت تأییدیه رسمی اعزام دریافت کرده و به صورت زمینی نیز کاروان به عراق اعزام کنند.

سفر به عتبات هم‌اکنون به صورت هوایی و زمینی در حال انجام است که هزینه سفر هوایی به عتبات از ۹ میلیون تومان آغاز می‌شود و هزینه سفر زمینی به عتبات نیز از ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • داود ۰۷:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
    0 0
    همه اش درد پوله.وگرنه با ماشین تا مرز میری توی دو روز با هزینه کمتر میشه زیارت کرد و برگشت.حج و زیارت میخاد نبود درآمد این دوسال رو جبران کنه
  • داود ۰۷:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
    0 0
    حج و زیارت میخاد کسری سود این دوسال رو جبران کنه .وگرنه دوسه روزه میشه شخصی رفت و برگشت